Kiss FM

Ziua buna nu incepe de dimineata, ci cu horoscopul citit :)

marți, 22 iunie 2010

Fotbalul în ochii unei femei

Pentru unii oameni fotbalul e mai mult decât un sport unde 22 de oameni aleargă după o minge. Dar fotbalul în ochii unei femei este mai dramatic decât o ceartă între Gigi Becali şi seful LPF-ului, Mitică Dragomir.
Nu e nevoie să ai prea multe cunoştinţe ca să înţelegi ce se întâmplă în mintea unei persoane de sex opus sexului puternic. Femeile trăiesc cu sufletul 90 de minute pe stadion sau acasă. Mă refer aici la femeile care iubesc fotbalul.
În opinia mea, dezgustul(poate e prea mult spus) bărbaţilor cu care sunt privite femeile iubitoare de fotbal şi umilinţa la care ele sunt supuse din cauza aceasta este discriminare sau, cel putin, aşa ar trebui să fie.
Femeile prin raţiunea lor şi laturile lor sensibile nu ar putea transforma fotbalul într-o bătălie, ci doar într-o competiţie sportivă liniştită în care cele două galerii îşi susţin echipa. Să presupunem pentru o secundă că doar femeile ar fi microbiste. Mai vedeti acei huligani de pe stadion sau pe MM stoica coborând din tronul lui de la oficială pentru a-şi face dreptate singur în tribună? Îl mai vedeţi pe arbitrul Diaconu luând decizia de a opri meciul din cauza unei monede? E adevărat că fotbalul ar fi mai mult un spectacol, lumea s-ar duce ca la teatru, dar până la urmă nu asta îşi doresc oamenii “distinşi” din fotbalul românesc? Domnul Mitica Dragomir de ani de zile încearcă înlăturarea galeriilor. Pai vă dau eu o sugestie Domnule Preşedinte: înlătuiraţi bărbaţii de pe stadioane, lăsaţi femeile să vină.
Acum nu am de unde să ştiu dacă ar juca mai bine d. Adrian Cristea dacă în tribună ar fi Bianca Draguşanu, caţărată pe un gard şi fluturând un steaguleţ cu numele lui, dar eu zic că ne permitem acest experiment. Mai rău de atât nu poate fi. Oricum Cristea este născut talent şi ,în curând, mort speranţă.
Să luăm un exemplu de femei din fotbal. Ana-Maria Prodan. Nu am fost niciodată un fan a ei, dar nu pot să nu spun că merită tot respectul pentru că a reuşit să se impună (atât cât se poate impune o femeie în fotbal deocamdată) în faţa unor impresari puternici, ba chiar în faţa unor preşedinţi. O fost prima femeie care a vorbit într-un talk show despre fotbal şi ascultată. Este agent FIFA respectat.
Deci, întrebarea mea este: chiar atât de rău ar fi dacă femeile ar conduce fotbalul? Bine, tot ce vorbesc acum e doar la modul ipotetic. Sunt conştient că asta nu se va întâmpla prea curând (adică niciodată), dar să fim sinceri, fotbalul chiar ar deveni inofensiv. Sunt convins că bărbaţilor le-ar plăcea să vada o ceartă între două preşedinte de club care mai mult ar semăna cu o păruială şi care ar fi considerată circ, dar ce e fotbalul în momentul de faţa? Tot un circ şi dacă nu ma credeţi, uitaţi-vă la un meci al naţionalei.
Sunt convins ca pentru bărbaţi ar fi frustrant ca fotbalul să-si piarda din masculinitate, dar fotbalul nu a fost considerat niciodată un sport dur, poate doar prin prizma suporterilor. Fotbalul nostru e doar sora mai mica a rugby-ului. Rugby care într-adevăr e un spor pentru bărbaţi. Sunt convins că am şi auzit o legendă care vorbeşte de cele două sporturi. Se spune ca odată, demult bărbaţii erau crescuti de mici pentru a juca rugby, un sport dur şi pentru bărbaţi puternici, dar gena oamenilor nefiind aceeaşi au existat şi bărbaţi care nu puteau face faţa acestui sport. S-a întalnit consiliul satului şi au hotărât că este nevoie de altceva. Este nevoie de alt sport pentru cei rahitici, unul în care duritatea să fie redusa la maxim şi aşa s-a născut fotbalul. Acum, vorbind mai în glumă sau mai în serios, fotbalul chiar a apărut ca urmare a rugby-ului fiind considerat un sport prea violent şi din nevoie oamenilor de ceva mai soft. Şi dacă nu credeti că este soft fiţi atenţi aici:aţi urmărit vreodata reacţia unui fotbalist după ce este accidentat? De cele mai multe ori iese în faţa presei şi se plânge de ochiul umflat sau de piciorul puţin julit. Păi, măi, mare fotbalist profesionist ce eşti tu, de ce nu te duci la şah? Acolo îţi garantez eu că nu te vei accidenta.
Ideea principală care am vrut să iasă în evidenţa este că fotbalul românesc a ajuns undeva sub nivelul mării. Dacă şi o femeie fără prea multe cunoştinte în domeniu a ajuns să observe mocirla de la noi, e jalnic. Având o imaginatie bogată mi-am permis luxul de a crea o lume a fotbalului în care bărbaţii sunt strict nişte marionete pe teren şi cât de superioară ar fi aceasta fotbalului actual.

PS: Nu încercaţi să ma faceţi cu ou şi cu oţet pt. cele scrise mai sus. Staţi o secundă şi imaginaţi-vă cum ar fi dacă în fotbal ar fi doar femei. Nu-i aşa că ar fi mult mai amuzant şi interesant fotbalul decât este acum?:) si scuzatimi repetarea cuvantului “convins”