Kiss FM

Ziua buna nu incepe de dimineata, ci cu horoscopul citit :)

miercuri, 23 iunie 2010

Mai sunt cateva zile si se termina faza grupelor la Campionatul Mondial South Africa 2010&deja incep sa se vada echipele castigatoare,iata un top dupa parerea mea :
1-Spania
2-Portugalia
3-Brazilia
4-Argentina
5-Olanda
6-Anglia
7-Paraguay
8-Germanya
9-Ghana
Cam asta ar fi clasamentul meu...Acum asteptam sa vedem :)

marți, 22 iunie 2010

Fotbalul în ochii unei femei

Pentru unii oameni fotbalul e mai mult decât un sport unde 22 de oameni aleargă după o minge. Dar fotbalul în ochii unei femei este mai dramatic decât o ceartă între Gigi Becali şi seful LPF-ului, Mitică Dragomir.
Nu e nevoie să ai prea multe cunoştinţe ca să înţelegi ce se întâmplă în mintea unei persoane de sex opus sexului puternic. Femeile trăiesc cu sufletul 90 de minute pe stadion sau acasă. Mă refer aici la femeile care iubesc fotbalul.
În opinia mea, dezgustul(poate e prea mult spus) bărbaţilor cu care sunt privite femeile iubitoare de fotbal şi umilinţa la care ele sunt supuse din cauza aceasta este discriminare sau, cel putin, aşa ar trebui să fie.
Femeile prin raţiunea lor şi laturile lor sensibile nu ar putea transforma fotbalul într-o bătălie, ci doar într-o competiţie sportivă liniştită în care cele două galerii îşi susţin echipa. Să presupunem pentru o secundă că doar femeile ar fi microbiste. Mai vedeti acei huligani de pe stadion sau pe MM stoica coborând din tronul lui de la oficială pentru a-şi face dreptate singur în tribună? Îl mai vedeţi pe arbitrul Diaconu luând decizia de a opri meciul din cauza unei monede? E adevărat că fotbalul ar fi mai mult un spectacol, lumea s-ar duce ca la teatru, dar până la urmă nu asta îşi doresc oamenii “distinşi” din fotbalul românesc? Domnul Mitica Dragomir de ani de zile încearcă înlăturarea galeriilor. Pai vă dau eu o sugestie Domnule Preşedinte: înlătuiraţi bărbaţii de pe stadioane, lăsaţi femeile să vină.
Acum nu am de unde să ştiu dacă ar juca mai bine d. Adrian Cristea dacă în tribună ar fi Bianca Draguşanu, caţărată pe un gard şi fluturând un steaguleţ cu numele lui, dar eu zic că ne permitem acest experiment. Mai rău de atât nu poate fi. Oricum Cristea este născut talent şi ,în curând, mort speranţă.
Să luăm un exemplu de femei din fotbal. Ana-Maria Prodan. Nu am fost niciodată un fan a ei, dar nu pot să nu spun că merită tot respectul pentru că a reuşit să se impună (atât cât se poate impune o femeie în fotbal deocamdată) în faţa unor impresari puternici, ba chiar în faţa unor preşedinţi. O fost prima femeie care a vorbit într-un talk show despre fotbal şi ascultată. Este agent FIFA respectat.
Deci, întrebarea mea este: chiar atât de rău ar fi dacă femeile ar conduce fotbalul? Bine, tot ce vorbesc acum e doar la modul ipotetic. Sunt conştient că asta nu se va întâmpla prea curând (adică niciodată), dar să fim sinceri, fotbalul chiar ar deveni inofensiv. Sunt convins că bărbaţilor le-ar plăcea să vada o ceartă între două preşedinte de club care mai mult ar semăna cu o păruială şi care ar fi considerată circ, dar ce e fotbalul în momentul de faţa? Tot un circ şi dacă nu ma credeţi, uitaţi-vă la un meci al naţionalei.
Sunt convins ca pentru bărbaţi ar fi frustrant ca fotbalul să-si piarda din masculinitate, dar fotbalul nu a fost considerat niciodată un sport dur, poate doar prin prizma suporterilor. Fotbalul nostru e doar sora mai mica a rugby-ului. Rugby care într-adevăr e un spor pentru bărbaţi. Sunt convins că am şi auzit o legendă care vorbeşte de cele două sporturi. Se spune ca odată, demult bărbaţii erau crescuti de mici pentru a juca rugby, un sport dur şi pentru bărbaţi puternici, dar gena oamenilor nefiind aceeaşi au existat şi bărbaţi care nu puteau face faţa acestui sport. S-a întalnit consiliul satului şi au hotărât că este nevoie de altceva. Este nevoie de alt sport pentru cei rahitici, unul în care duritatea să fie redusa la maxim şi aşa s-a născut fotbalul. Acum, vorbind mai în glumă sau mai în serios, fotbalul chiar a apărut ca urmare a rugby-ului fiind considerat un sport prea violent şi din nevoie oamenilor de ceva mai soft. Şi dacă nu credeti că este soft fiţi atenţi aici:aţi urmărit vreodata reacţia unui fotbalist după ce este accidentat? De cele mai multe ori iese în faţa presei şi se plânge de ochiul umflat sau de piciorul puţin julit. Păi, măi, mare fotbalist profesionist ce eşti tu, de ce nu te duci la şah? Acolo îţi garantez eu că nu te vei accidenta.
Ideea principală care am vrut să iasă în evidenţa este că fotbalul românesc a ajuns undeva sub nivelul mării. Dacă şi o femeie fără prea multe cunoştinte în domeniu a ajuns să observe mocirla de la noi, e jalnic. Având o imaginatie bogată mi-am permis luxul de a crea o lume a fotbalului în care bărbaţii sunt strict nişte marionete pe teren şi cât de superioară ar fi aceasta fotbalului actual.

PS: Nu încercaţi să ma faceţi cu ou şi cu oţet pt. cele scrise mai sus. Staţi o secundă şi imaginaţi-vă cum ar fi dacă în fotbal ar fi doar femei. Nu-i aşa că ar fi mult mai amuzant şi interesant fotbalul decât este acum?:) si scuzatimi repetarea cuvantului “convins”

joi, 10 iunie 2010

Un nou hobby...Studiile britanice :x:x

Barbatii care se imbraca in haine colorate sunt mult mai apreciati de catre femei!

Un costum negru nu le mai impresioneaza pe doamne, ba chiar le intristeaza , dupa cum reiese dintr-un sondaj recent al cercetatorilor britanici. Prin urmare succesul consta in culori.
Reprezentantele sexului frumos spun ca si-ar dori ca macar vara sa-i vada pe domni in albastru, verde, galben si chiar rosu.
Barbatii care folosesc aceste culori sunt considerati optimisti, siguri pe ei, cu chef de viata, prietenosi si sufletisti.
Asadar daca vreti sa intrati la inima unei doamne...mare grija cu ce va imbracati.
Specialistii in relatii, mai exact cercetatorii britanici, spun ca e nevoie de o atitudine corespunzatoare. Nu trebuie “decat” sa fii umil, sa o faci sa inteleaga ca iti pare rau. In plus, nu trebuie sa uiti ca femeile simt cand ceva este in neregula.
Daca stapanesti cat de cat tainele actoriei, ca nu zicem prefacatoriei, sa versi cateva lacrimi ar fi gestul suprem, care cu siguranta ar duce la impacare.
Totusi, daca nu esti un actor prea bun, incerca macar sa ii acorzi foarte multa atentie dar si atentii...o floare, o bijuterie.
Incearca sa vorbesti cat mai mult cu ea si gaseste subiecete la care este sensibila.
Trebuie sa faci si lucruri pe care de obicei nu le faci… incearca o cina in oras, ca sa nu o mai chinui cu gatitul.
Si, daca nu ai bani de restaurante, multumeste-i cu stransul mesei si cu spalatul vaselor. In ultima instanta, nu uitati sa ii promiti si o vacanta de vis, promisiune pe care ar fi bine sa nu o incalci.
Cuplurile ating nivelul maxim de fericire la doi ani, 11 luni si opt zile de la data la care s-au casatorit, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie.
Cu putin înainte de împlinirea a trei ani de la casatorie, partenerii de viata se simt perfect confortabil unul cu celalalt, inclusiv cu proastele obiceiuri ale lor, si îsi fac planuri de viitor. În acest stadiu al casniciei lor, partenerii au o viata sexuala activa si împlinita, au facut suficiente renovari în locuinta pentru a se simti confortabil si înca mai gasesc suficient timp pentru cine romantice în doi. Potrivit aceluiasi studiu, cuplurile se bucura de cea mai buna perioada sexuala la doi ani si patru luni dupa casatorie.
Studiul a fost realizat de specialistii în lifestyle ai site-ului confetti.co.uk, care au alcatuit si un clasament al celor mai utile zece sfaturi pentru a avea o casnicie fericita.

1. Acordati-va în fiecare zi o ora si 15 minute doar pentru persoana dumneavoastra.

2. Spuneti "multumesc" de fiecare data când partenerul va ajuta la treburile casnice.

3. Faceti împreuna cel putin o data pe luna o plimbare în natura.

4. Oferiti-va sa preparati o ceasca de cafea pentru partenerul de viata cel putin o data pe zi.

5. Petreceti 24 de minute pe zi purtând o discutie intima cu partenerul de viata înainte de a merge la culcare.

6. Dupa o discutie mai aprinsa sau o mica cearta se recomanda un sarut sau o imbratisare.

7. Se recomanda cinci îmbratisari pe zi si cel putin o data pe zi cuplurile trebuie sa-si spuna "Te iubesc".

8. Se recomanda patru SMS-uri, apeluri telefonice sau e-mail-uri pe zi, în timp ce va aflati la birou.

9. Trei nopti petrecute împreuna pe canapea, în fiecare saptamâna.

10. Si, foarte importat, nu neglijati viata sexuala a cuplului! Mentineti flacara aprinsa!



Daca pana acum iti dadeai seama de caracterul barbatului dupa culoarea masinii pe care o conduce (evident glumesc), acum iti pot da seama de una-alta, dupa culoarea pe care o alege la cravata.
Cravata violet, cu nodul mare, semnifica aroganta unui barbat. Aceasta culoare aleasa pentru cravata este asociata barbatilor dominatori, cu putere de decizie si transanti, informeaza Daily Mail.??Nuanta inchisa de verde este asociata barbatului gelos si ocolit de noroc.
De asemenea, barbatii care poarta aceasta nuanta la cravata sunt lacomi, pofticiosi si nerabdatori.??Cravatele de culoare roz sunt purtate de catre barbatii romantici, dar complexati. Ei vor sa fie admirati si laudati si tocmai de aceea multi creatori de moda recomanda ca aceste cravate sa fie uitate in dulap.
Cravatele cu model nu sunt purtate de catre barbatii veseli si cu simtul umorului, asa cum este crezut. Dimpotriva, aceste persoane sunt foarte increzatoare in fortele proprii, vor sa para ceea ce nu sunt, iar simtul umorului le lipseste cu desavarsire.
Ei au spus ca cele mai sigure si elegante culori pentru cravate sunt rosu, maro sau galben pentru ca sunt asociate barbatilor foarte calmi, calculati si puternic





Potrivit ziarului Il Giornale, oamenii de stiinta din intreaga lume au gasit cele 10 reguli, care, daca sunt respectate pot prelungi pana la 100 de ani varsta unei persoane.
Prin urmare daca vrei sa ajungi la 100 de ani trebuie sa iti mentii moralul scazut, pentru ca, se spune ca intre depresie si longevitate este o legatura foarte stransa.
De asemnea trebuie sa mergi la Biserica de doua ori pe saptamana. Linistea pe care ti-o inspira Biserica scade presiunea sangelui si te linisteste.
Tot ca sa traiesti mult, trebuie sa te certi cu sotul sau sotia cat mai des... tensiunea familiala neconsumata duce la deces.
Indiferent ca esti barbat sau femeie nu trebuie sa porti pantaloni ca sa ajungi la 100 de ani... s-a ajuns la concluzia asta dupa ce au fost studiati scotienii.
Iata si un lucru nu foarte greu pentru unii... o alta regula - incearca sa fii prost... explicatia este foarte simpla - cei care gandesc putin, taiesc mult.
Alte reguli: sa iti schimbi numele intru-unul pozitiv, sa iti infrunti seful daca te streseaza, sa nu vb la telefon cand conduci si sa te nasti dupa anul 2000.


















Cercetatorii au descoperit ca cele mai putine dureri sau probleme de sanatate se inregistreaza sambata si duminica.


Conform The Telegraph, nu conteaza tipul muncii pe care o prestam, cu totii ne simtim mai bine la sfarit de saptamana, schimbarile in bine instalandu-se chiar de vineri seara. Toata starea de bine tine pana duminica dupa-amiaza.


Pe toata aceasta perioada, simtitm mai multa energie si mai putine neplaceri ce tin de buna dispozitie a organismului.


Starea de bine din weekend nu a fost influentata de sex, de nivelul salariului sau de numarul orelor lucrate de-a lungul saptamanii, au mai descoperit cercetatatorii de la Universitatea Rochester, din New York.


Concluziile lor au fost publicate in editia pe ianuarie a Journal of Social and Clinical Psychology

marți, 1 iunie 2010

La multi ani, gradinita :P

Ziua copilului a fost menţionată prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări, au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În Turcia Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.

În anul 1954 Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la aşa-numita „Ziua copilului” (engleză: Universal Children's Day).
În România Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.
Data zilei copilului variază foarte mult între ţări. Aproximativ 30 de state au preluat 1 iunie de la China şi SUA.

Argentina sărbătoreşte a doua duminică din luna august.
Australia sărbătoreşte în prima duminică din luna iulie.
Brazilia sărbătoreşte în data de 12 octombrie.
Bulgaria sărbătoreşte în data de 1 iunie.
Cuba sărbătoreşte în a treia duminică din luna iulie.
Germania de la reunificarea Germaniei se sărbătoreşte în data de 1 iunie din timpul DDR-ului şi 20 septembrie sărbătoarea Republicii Federale Germania.
India sărbătoreşte în data de 14 noiembrie.
Japonia sărbătoreşte în data de 5 mai.
Mexic sărbătoreşte în data de 30 aprilie.
Polonia sărbătoreşte în data de 1 iunie.
Turcia sărbătoreşte în data de 23 aprilie.
Ungaria sărbătoreşte în ultima duminică al lunii mai.